Wednesday, December 21, 2011

Minggu yang menyeksakan

22 Dec 2011- Khamis
Hari ini, hari yang ke 3 aku pegi keja menaiki bas...
disebabkan En. Hubby kena keja luar..
jd terpaksala aku tidur di rumah Mil

-Hari Pertama (Selasa)-

Aku terjaga tidur jam 6.05am pagi
Aiman pun terjaga sama..
Aduii... terpaksala usung aiman masuk bilik untuk siap2 mandi nk gi keja..
Nasib baik Aiman tk kisah..
dia duk main je sambil tunggu aku bersiap...
jam dh 6.25am... tp Mil aku pulak lambat...
dia baru nk solat..
aduiii terpaksala aku tunggu dia habis solat sbb Aiman nangis lak tknak tidur...
Last2 aku kuar umah kul 6.40am..
sampai je jalan besar.. aku nampak bas mini taman aku tuh lalu..
aku lari kununnya nk kejar... tapi tk sempat beb....
Alamak, terlepas bas pulak..
alamatnya lg sejam la kut bas ada pulak...
aku sampai ofis kul 8.45am.. padan muka..

-Hari Kedua (Rabu)
-
Nasib aku baik sebb aku kluar umah kul 6.25am
sempat naik bas & sampai KTM sebelum kul 7
dapat lak naik Komuter yang sit panjang sampai kepala..
wah!! apa lagi.. tidur la sepanjang perjalanan tu..
aku sampai ofis kul belum kul 8

-Hari Ketiga (Khamis)-

Hari ini, sekali lg aku diuji..
keluar umah mcam semalam kul 6.25am
tp tunggu bas sampai kul 6.45am pun tk nampak bayang lg..
Aci India situ bgtau.. hari ni selalunya driver bas cuti...
driver cuti hari Khamis ngan Jumaat..
Aku dh cuak.. camana ni.. tkkan tkder pengganti driver..
Rupanya pengganti driver melayu baru meninggal dunia 2 hari lepas sbb jantung..
alfatihah...

aku tunggu jugak sampai 7.30am
last2 call abah, mintak dia antarkan ke KTM..
aduiiiii... sampai ofis kul 8.50am..
sadisnya...

Aku risau balik nnt camana pulak ni..
klu tkder bas, terpaksala susahkan abah jemput aku petang ni..
Abang....(en.Hubby) cepatla balik....
dh larat dh ni... huhu.. esok, klu susah2 sangat..
aku EL ke MC ke... lantakla..
Inila bahananya.. klu tk reti drive keta..
sapa suh cr penyakit...

moral of the story: kena belajar bawak keta balik lepas ni.. fullstop

3 comments:

::pu3'z:: said...

setuju....
lps tuu minta duit minyak ngan tol kat laki...

Maz said...

aah,kene belajar bwk kete la klu mcm tu pny susah lgpn time2 emergency senang skit...

www.hatimamaz.blogspot.com

ellis said...

insyaAllah Put & Mas...
semangat kemain berkobar.. tp entah bila nk belajar tk taula.. :-)