Monday, August 9, 2010

Penghijrahan - Doakan yg terbaik untuk diriku....

Salam kengkawan semua.....

Hari ni sampai ofis agak awal.. jd sempatla nk update blog...
emmm... huh!!! segalanya penat....
penat badan, penat kepala berpikir....
entahla..
Lagi 3 ari aku di sini...
Minggu depan dh kena start tempat baru...
Tempat yg tk penah aku pikir untuk pergi...
Sbb ku sangka aku akan stay kt sini sampai pencen.. hehehehe...(gelak hiburkan hati)
Sayang nk tinggalkan PC ku yang baru ini....
Sayang nk tinggalkan meja kerusi ku ini....
Sayang nk tinggalkan Bos ku yang terlalu BAIK ini...
Sayang nk tinggalkan kengkawan yang selama ini banyak membuatkan aku ketawa & gembira...
Sayang itu.. sayang ini...
huhuhu...

Ahhhhhhhhhhhhh!!!!!!
Aku kena pikir positif.....
tempat baru lagi syok
dapat PC lg cantik
dapat meja & kerusi lg lawa
dapat bos lgi baik...
dapat kawan lagi bestttttt...
(semua ni nk sedapkan hati)...

Apapun aku kena pikir masa depan...
Ini peluang yg perlu aku rebut...
tapi........ tempat baru.. keja pun baru... ushhhhhhh.. takutnya...
Alah... bertukar tempat saja.. still bernaung bawah syarikat yang sama.... apala nk takut kan.... (masih ayat nk sedapkan hati)

Sejujurnya aku bersyukur
berpindah ke tempat baru bermakna dengan jawatan yang baru, gaji yang baru....
Alhamdulillah.......
itu rezeki dr Allah Taala...
Ketentuan yang telah tertulis...
Aku perlu terima dengan Redha...
Doakan yang terbaik untuk diriku...
semoga segalanya berjalan lancar...
semoga segalanya dipermudahkan olehNya...
semoga penghijrahan ke tempat baru adalah terbaik untuk diriku
Amin....

Semalam... kawan dulunya se partition belanja makan
sedih je rasa...
Dulu berempat.. pastu berpecah...
entah lepas ni siapa la pulak akan berhijrah...
yg pastinya.. Aku orang pertama...

Hari ni.. ada makan2 dengan team dr unit Operasi...
Uwaaaa.. sedihnya.. lepas ni bos tkleh nk belanja lagi....
Semoga diorang tk suruh aku berucap
aku tk suka.. aku tk suka...
nanti aku nangis.... aku ni nampak je ganas... tp hati ada taman.... huhu...
cepat sensitif...
Nak pujuk hati... alah.. dekat je.. bangunan sebelah je...
boleh dtg selalu...
tp tk sama.. uwaaaaaa...
Selamat tinggal PL ku sayang...
kenangan suka duka bersamamu akan ku ingat sampai bila2....


Selamat Berpuasa.......

2 comments:

Jiey Mien said...

Salam Ramadhan,

Congrats and all the best yea..

thanks coz sudi mendoakan Rayyan Ariff..

Hanya tuhan yang dapat membalasnya..

=)

http://kernakasihkita.blogspot.com

::pu3'z:: said...

huwaaa..aku pn dh pindah...
so tinggal diorang ber2 tuu jer yg setia ngan PL