Tuesday, January 27, 2009

Suka Duka ke Rumah Kak Ecah

Aku nk cerita sikit masa aku nk p umah Aisyah ni... aku bertolak dr umah dalam kul 11.45. Tetiba My Hubby tell what? Alamak kad kenduri tertinggal kt ofis. Aku apa lg... nk marah pun laki aku... :) cool ja.. tk per... aku pun mesej Wan suh bg alamat....
Aku pun memulakan perjalanan... Dipendekkan citer.. kami lalu ikut Kota Damansara & laluan Sg Buluh (jln lama).. takderla jauh sngat... kitorang betul2 gamble.. My Hubby main agak jer.. ikut kata dia... senang jer... Tp rupa2nya.. indah kabar dr rupa.. :(mmg senang nk ke Pandamaran.. tp bila dh sampai kitorang tk tau nk masuk lorong mana.. yg aku ingt cuma ada econsave, Jusco, Tesco & Giant dlm kad tu... kitorang nmpak penunjuk arah econsave.. tp tk sure betul ker tak... last2 aku call Aisyah.. sib bek si Pengantin Baru tu pick up my call... W'pun Aisyah dh bg direction.. kitorang tetap sesat.. aku suh my hubby berenti tanya orang.. tp uhuks..hubby aku tu bukan jenis mcm tu..

Last2 aku call Wan.. Upanya diorg dh sampai.. Wan pun tk tau nk bg direction mcm mana. Last2 dia suh budak2 situ tolong bg bg 'Jalan'.. Budak tu pulak cam blur2.... aku cakap lain.. dia kata lain.. uwaaaaaaaaaaaaaaaa.. aku rasa cam nk jerit.. ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. hati aku mula dh panas.... tahap kesabaran aku dh sampai ke kemuncak... tunggu nk meletus jer.... ahhhhhhhhh!!!!! perangai buruk aku perlahan2 nk muncul.. aku dh mula bebel kt My Hubby.. Mood nk pi kenduri zzapppppppppp hilang.. aku tension giler time tu.. baby lam peyot aku pun tk tension cam aku... :).. Bayangkan la.. hampir sejam kitorang berpusing tempat yg sama..maunya aku tk mengamuk... dh la sakit pinggang...

Bila dh jd cam tu, baru My Love Hubby (cam bodek jer) berenti kt petronas.. ty orng kt mana Kg Idaman..Aku pun dh tk cakap banyak.. ikutla.. klu dia pusing stereng balik Rawang sekalipun aku dh tk marah.. aku dh tk larat..

Akhirnya penat lelah kami berbaloi.. :)... jumpa la jgk umah si Aisyah ni..Psstttt.. aku nk marah skt si Aisyah ni... naperla dia tk letak tunjuk arah umah dia banyak sikit.. patut letakla kt simpang jln besar tu.. ini tak.. letak kt kawasan perumahan dia jer... he he.. sebenarnya salah kami.. sapa suh tinggal kad.. TP YANG AKU GERAM.... SIGNBOARD TULIS KG IDAMAN.. TAK DER LANGSUNG!!!!! :(

Time sampai umah Aisyah, ramai geng Poslaju yang ada.. Faizal & wife, Wan & Wife & Balqis (So Cute), Azza & Ipin.. Suhairi & Kids pun ada.. Azlan & Family.. Shinaz & Farid... emmm.. lauk sedap.. nasik beriani ke nasik minyak entah (tk baper nk kenal..), ada keli goreng, ayam goreng, ayam masak merah, acar, kurma daging.. perhkkk banyak tul jenis lauk.. bubur kacang pun ada..tp aku tk makan banyak sbb tekak dh mula mual.. sebab penat py pasal.. selera makan pn dh hilang... huk huk... air dia pun sedap.....tu yg aku rasa cam nk minum sejag.. he he

Dah nk abis makan, pengantin laki pun tiba lam kul 2.30 lbh2 la... nk tgk gambar? ewahh-ewahhh kat Ecah kita tu berseri ngan baju ala2 tema kaler Poslaju.. "sayang sungguh Kak Ecah ngan Poslaju ekkkk"...
























alahai kak Ecah.. dah selamat jd isteri orang... cam tk cayer jer... uhuks.... Kami di Poslaju doakan moga Kak Ecah & Mizi kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. InsyaAllah...



Lepas ni timang baby lak no.. upssss....

Ini tanda T.kasih family Aisyah pada tetamu yang datang ke majlis kawin kak Ecah...








Lepas lambai2 tangan ngan Pengantin.. kami pun blah.. solat di masjid kawasan umah Kak Ecah, hujan lebat snagt.. rasa cam nk tidur jer lam masjid tu.. sib bek aku cepat sedar diri.. he he..
On the way balik, singgah Jusco.. disebabkan td makan tk baper kenyang..my Hubby makan lg.. Sizzling Chicken & Mushroom Yee Mee.. & China Mandarin Juice ..emmm yum yum yum.. sedapnya klu makan share2 ni...

Jalan2 lepak2.. pinggang aku dh sakit sangat... baby pun dh tk larat.. :) kami pun blah lam kul 5.30.. on the way balik Rawang, hujan kemain lebat.. takut aku... Tp Alhamdulillah.. kami tiba di rumah dengan selamat.. Itu la suka duka pegi kenduri Kak Ecah.....

1 comment:

:: PU3'z :: said...

begitu tragis sekali
sedih aku mmbacanyer
nnt tunggu aku snap kat umah laki dia plak k